Carolien Wille-Hazebroek

Ik ben Carolien, moeder van 2 lieve zonen en getrouwd met mijn lieve man ArJan. Ik hou ervan om lekker buiten te zijn, mooie wandelingen te maken, lekker met mijn handen in de grond te zitten in de moestuin en te genieten van het geluid van de regen in de sloot achter ons huis. We hebben een hele lieve, enthousiaste hond, Raf. Hij weet het beste in huis hoe je rustig kan bijkomen…tja iets met overal kunnen slapen…haha

In 2021 ben ik gestart met Praktijk Oergezond. Ik denk dat er zoveel meer te voorkomen en te ‘behandelen’ is met voeding en eventueel met suppletie dan dat veel mensen denken. 

Tijdens mijn opleidingen in Utrecht (Middelbaar Laboratorium Onderwijs en Hoger Laboratorium Onderwijs aan de Hogeschool) vond ik de vakken over het immuunsysteem, de orgaanstelsels en farmacologie heel interessant. Deze trokken mij echt aan. Het enige wat ik bij farmacologie lastig vond was al die medicijnen. Dat moest toch anders kunnen dacht ik en vroeg ik. Toen der tijd was dat niet gebruikelijk om te vragen. In de 5 jaar dat ik werkzaam ben geweest als medisch microbiologisch analist in het LUMC vroeg ik mij vaak af: ‘Hoe kan het toch dat mensen ziek worden? Kan dat in veel gevallen niet voorkomen worden?’ Ik had het hier wel eens over met collega’s en met artsen, maar er werd snel gezegd ‘joh ga maar aan het werk, dat is niet aan jou! Jij moet onderzoeken door welke ziekteverwekker iemand ziek is geworden.’  Inmiddels 1 zoon verder en ik was niet vooruit te branden…ik was zo moe, dag in dag uit…nadat ik een maand thuis had gezeten ben ik weer aan het werk gegaan. De moeheid was iets minder, maar die bleef. Uiteindelijk 

ben ik gestopt met werken, zodat er meer rust thuis zou komen. Dat was heel fijn, maar ook toen was ik continu moe. Ik lag soms hele dagen op de bank en voelde me een slechte moeder, maar ik kon niet anders want mijn energie raakte zo snel op. Niet veel mensen snapten dat helaas. De huisarts zei dat het kwam doordat ik moeder ben van 2 jonge kinderen en dat kost veel energie. Uiteindelijk ben ik bij een mesologe, osteopaat, Shiatsu therapeute en psychotherapeut geweest. Soms ga ik nog wel langs bij de osteopaat of Shiatsu, even voor onderhoud. Ik knapte al mooi een stuk op zeg! Maar ik was er nog niet… Inmiddels met orthomoleculaire therapie en na de EMB-bloedtest weet ik waar het vandaan komt. Bij mij heeft het te maken met voeding die niet lekker wordt verteerd in mijn lichaam en mijn B12 wordt moeilijker opgenomen uit eten. De energie komt niet waar het moet komen, dat verklaard een hoop! Ik heb weer aanpassingen gedaan in mijn leefstijl en nu voel ik me zooooo veel beter! Rust en overzicht in mijn hoofd en duidelijk voor me wat ik wil. Wat is dat een verademing zeg! Dit gun ik iedereen!!! 

Mijn passie

Ik vraag me wel eens af “waarom brengen we onze auto elke keer naar de garage voor een onderhoudsbeurt? Om te voorkomen dat er problemen ontstaan of om problemen die aan het ontstaan zijn optijd op te lossen?! Want we willen niet langs de snelweg staan met een kapotte auto! Toch?!” Nog een vraag “Waarom doen we dat niet voor ons lichaam? Dat is het belangrijkste voertuig in je leven! Als die stil komt te staan…dan houdt het op! Stel je voor dat dat al rijdend met een goed onderhouden auto op de snelweg gebeurd…dat wil je toch niet?” 

 

Mijn passie is om mensen te helpen met hun gezondheid. Waarom zou je daarmee wachten? Met het risico op ziektes en aandoeningen… Je wilt toch liever voorkomen dan genezen? Uiteraard kan je botte pech hebben, maar het meeste is te voorkomen. Het is jouw lichaam en jij bent daar verantwoordelijk voor! 

Hoe blij word jij ervan als je een plan hebt dat speciaal voor jou geschreven is en op jouw lichaam is afgestemd?! Met uitleg wat er in je lichaam gebeurd, zodat je ook weet waarom je je leefstijl aanpast.